Over Kathleen

Kathleen is de dochter van een Noord-West-Vlaamse ondernemer en een Zuid-West-Vlaamse moeder. Ze is geboren in Roeselare en gehuwd met een ondernemer van die regio. Samen met hun 3 kinderen wonen ze in Loppem (Zedelgem).

Na haar middelbare studies, Latijn-Grieks in Oostende, ging ze naar UFSIA te Antwerpen om Toegepaste Economische Wetenschappen te studeren. Ze genoot van het studentenleven, werd vice-praeses van de faculteitskring van TEW De Wikings. Daarna specialiseerde ze zich nog een jaar in de fiscaliteit aan de EHSAL tot de plicht van het familiebedrijf riep.
Nu is ze CEO van Verhelst Bouwmaterialen, een bedrijf met een 10-tal vestigingen over West-Vlaanderen en de logistieke poot Verhelst Port Operator en Logistics nabij Oostende. Daarnaast is ze lid van het directiecomité van Voka West-Vlaanderen en sinds 2019 is ze ook Volksvertegenwoordiger. Haar kennis als moeder – vrouw – ondernemer zal ze ook ten volle benutten in de politieke wereld.

Politiek

In 2019 zette Kathleen voor het eerst de stap richting de politiek. Vanop de tweede plaats op de West-Vlaamse Open Vld-lijst werd ze verkozen als volksvertegenwoordiger in het Federaal Parlement. Hierin is zij bevoegd in de commissie Economie, Consumentenbescherming en Digitale Agenda. Ook in de politieke wereld laat Kathleen het ondernemerschap niet los. Binnen en buiten haar commissie zal zij altijd alles op alles zetten om een politiek te bekomen waarbij ook onze ondernemingen niet uit het oog verloren worden, waarbij men streeft naar een werkbare welvaartsmaatschappij waarin iedereen goed kan samenwerken én leven en waarin er erkenning is voor ieders rol maar ook voor ieders risico’s en verantwoordelijkheden.