Als consument moeten we ook moeite doen als we ontevreden zijn en de markt echt vergelijken en durven veranderen!

De Belg is gehecht aan zijn spaarrekening. Maar die liefde is niet wederzijds Het is tijd dat de banken de trouwe spaarder eindelijk geven waar hij recht op heeft: een correcte interest. Wij Belgen worden geboren met een baksteen in de maag, maar ook met een spaarboekje bij de bank. “de baby-rekening”

We zijn er allen mee vertrouwd en aan gehecht, …maar die liefde komt de laatste jaren maar van 1 kant! De rente bij de Europese Centrale Bank stijgt, maar de rente op onze spaarcenten stijgt niet mee.

De banken aarzelen om de spaarder te geven waar hij recht op heeft: een hogere interest.

Meer nog: de banksector waarschuwt voor een tussenkomst door de overheid in de marktwerking.

Los van het feit dat we die geluiden NIET hoorden in 2008 -toen de overheid de banken massaal ter hulp schoten – kijken wij daar als liberalen nuchter naar. voor alle duidelijkheid :

de federale regering voert een fiscaal beleid,  de Europese Centrale Bank (die deze week 25 jaar bestaat) voert het monetair beleid, met als belangrijkste middel de rente om inflatie al dan niet af te remmen en groei te stimuleren.… maar een stijgende rente moet dan ook voelbaar zijn voor de spaarder hier.

Staan wij dus te springen om de wettelijke minimumrente te verhogen?

Neen. Want dit kan zelfs ongewenst effecten hebben.        Wij staan voor een goed werkende, transparante, vrije markt waar de concurrentie haar rol speelt ten voordele van de klant!!!

Aarzel dus als klant niet om andere banken te consulteren omtrent hun aanbod ! https://www.spaargids.be/sparen/spaartarieven.html

#gedrevenpositiefsamen