boeiend gesprek met MR voorzitter

Afgelopen week had ik een boeiend gepassioneerd gesprek met @GLBouchez doorspekt van veel gezond verstand, waarbij hij pleit voor een liberaal welvarend België. Hij erkent in @Egbert en velen van openVLD zijn compagnons, ondanks onze moeilijke positie in deze regering.

Ook voor hem is het activeren van mensen de enige toekomstgerichte oplossing voor ons land.
Zoals we van hem gewoon zijn liet hij zich enkele “pijnlijk juiste” quotes ontvallen over onze maatschappij . Ik onderschrijf zijn mening en deel graag zijn quotes met jullie:

“Als het jouw probleem niet is, is het geen probleem” … mensen zijn nu zoveel meer op zichzelf gericht, tegen het algemeen welzijn.

“Je idee is snel goed als het je eigen geld niet is, met je eigen geld zal je veel kritischer zijn over je idee”
Denk hier aan elke overheidssteun die veel te vaak verwacht wordt of vanuit populisme gegeven wordt in een land met zo’n schrijnende financiële situatie.

“Er is in België geen enkele reden waarom hier zoveel meer zieken zijn dan in andere landen”… met onze zorg spreekt dit voor zich & met meer mensen aan het werk zet dit minder druk op diegenen die werken…

“De tirannie van de minoriteit kan niet”
Zowel pers (in eerste instantie) als de politiek (die reageert op wat de pers brengt) geeft te veel aandacht aan kleine minderheden.
De grote groep van gewone, werkende Belgische burgers in een traditioneel samenlevingspatroon krijgt geen megafoon of aandacht in de pers en voelt zich bijgevolg ook vaak niet erkend, begrepen of veilig.

“Je moet altijd ongenuanceerd je opinie kunnen zeggen, en je niet verontschuldigen wanneer beweerd wordt dat de andere visies de waarheid zijn omdat deze misschien populistischer zijn of clichés”

“Ga voor een lange termijn aanpak van het land met 5 echte hoofddoelen”

En tot slot blijkbaar een Vlaams actiepunt : voor Walen die Vlaanderen niet kennen is er de perceptie van een gesloten Vlaanderen waar ze niet echt welkom zijn. Eenmaal ze er aan de slag zijn, beseffen ze dat hun vooroordeel onterecht was .

gps #gedrevenpositiefsamen #openvld