Kathleen Verhelst doopmeter nieuwe veerboot “Cyriel Buysse”

Afgelopen woensdag (6 oktober 2021) werd de nieuwe veerboot op het zeekanaal Gent-Terneuzen officieel in gebruik genomen. Kathleen Verhelst is trotse doopmeter van de veerboot met de naam Cyriel Buysse. Kathleen Verhelst: “Particulier en ondernemer zullen enorme tijdwinsten boeken met deze veerboot over het kanaal. En het is natuurlijk ook idyllisch. Het is fijner om varen dan in de file te staan.”

De nieuwe veerboot is al even in actie, de officiële wijding werd echter twee keer uitgesteld door de coronacrisis. Op 6 oktober was daar dan toch het moment gekomen: Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) zakte af naar Gent en doopte Cyriel Buysse samen met doopmeter Kathleen Verhelst.  

Kamerlid-onderneemster Verhelst is een tevreden meter: “Het is een mooi sluitstuk in de puzzel van mobiliteit. Ik vind het als onderneemster belangrijk dat deze veerboot ook vrachtwagens kan vervoeren. Het is hier tenslotte een economische buurt. En uiteraard… het is ook idyllisch hé, zo op het water. Dat is toch leuker dan in de file staan.” De veerboot is bijna 33 meter lang, iets meer dan 9 meter breed en vaart met een snelheid van 14 kilometer per uur. De nieuwe veerboot zal zowel voetgangers en fietsers meenemen, als vrachtverkeer en personenwagens.

Kathleen Verhelst tijdens de doop van veerboot Cyriel Buysse – bron: VRT NWS